slučajni napad?

Žena i četvero djece poginuli u napadu Sirije na turskoj granici

'sirija.4'
''
03.10.2012.
u 22:23

O incidentu je obavješten NATO i Ujedinjeni narodi. U napadu je i nekoliko osoba ozlijeđeno

Vjerojatno slučajno ispaljena granata gurnula je kasno posljepodne Siriju i Tursku na rub rata, a u ovom sukobu već su se počele brojati i ljudske žrtve. Tijekom artiljerijskog okršaja sa snagama Slobodne sirijske vojske koji su se odvijali u neposrednoj blizini granice s Turskom, jedna od granata preletjela je granicu i pogodila kuću u obližnjem turskom gradu Akcakale, pri čemu je poginula jedna žena i njenih četvoro djece dok je najmanje 13 osoba što lakše što teže ranjeno. Samo pola sata potom, turska je vojska u znak odmazde artiljerijskom vatrom zasula položaje snaga odanih predsjedniku Assadu sa kojih je, vjeruje se, i ispaljena granata koja je
pokosila obitelj u Turskoj.

- Paljbu smo izvršili po ciljevima koje smo locirali na radaru i to je potpuno legitimna akcija. Ukoliko se ovakvi napadi sa sirijske strane ponove, odgovoriti ćemo još žešće i ustrajnije, ustvrdilo je zapovjedništvo turske vojske. Borbe u okolici turske granice traju već dvadesetak dana i hici često prelijeću granicu, no ovo je prvi put da je zalutala granata uzrokovala ljudske žrtve u Turskoj. Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu telefonski je o razvoju situacije izvjestio glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, dok je turski premijer Erdogan već s glavnim tajnikom NATO-a dogovorio sazivanje hitnog sastanka članica saveza da bi se dogovorilo na koji će način NATO pomoći Turskoj u slučaju eventualne eskalacije sukoba.

Kao članica NATO-a Turska ima pravo na pomoć pri obrani u kojoj bi sudjelovale sve  ostale zemlje članice, a jedna od njih je i Hrvatska.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije