Kup BiH

Željezničar i Zrinjski i graju ljepoticu na Grbavici

Zrinjski
13.03.2013.
u 10:52

Osim tvrdi da Željezničar nije “seljačka” momčad pa neće igrati na “ho-ruk”

Željezničar je protiv Travnika bio slab, a pobijedio je. Protiv Borca je bio manje slab, ali je izgubio. Protiv Zrinjskog, jednostavno mora biti još manje slabiji u odnosu na Banju Luku i nadati se da će to biti dovoljno da se pobijede Mostarci.

Užasan teren

Menadžer plavih Amar Osim u ovom meču na raspolaganju će imati, prvi put, kompletan kadar, ali i imperativ dobrog rezultata. - Teren je užasan - kaže Osim, koji očekuje dvije teške utakmice protiv Mostaraca, u kojima se pobjednik neće znati prije uzvrata. - Zrinjski je discipliniran, radan i protiv Širokog je odigrao dosta dobro poluvrijeme, gdje im je presudio eurogol. Kasnije su bili lošiji, ali protiv nas će vjerojatno biti kao iz prvog poluvremena. Blokirati će nas, kvariti nam igru, a uz to imaju jake individualce u napadu, a pogodovat će im i lošiji teren. Menadžer momčadi s Grbavice priželjkuje pobjedu bez primljenoga gola, ali naglašava kako će Željezničar i u Mostaru ići s nadigravanjem.

- Nećemo srljati, jer prva utakmica ništa ne odlučuje, pogotovo jer mi i u gostima igramo normalno, baš kao što će Zrinjski igrati na Grbavici. Matematički, bilo bi lijepo ne primiti gol, ali bolje je da bude 2:1, nego 0:0, ili 3:1, nego 1:0. Nismo “seljačka” momčad koja će kući probati dobiti na ho-ruk, a onda se u gostima zatvoriti, a to zna i Zrinjski - objašnjava Osim. U susretu protiv Borca Željo je bio lišen usluga Vasilića i Selimovića, koji su u konkurenciji za susret protiv Zrinjskog.

- Selimović je na treningu bio odličan. Vjerojatno mu je godila stanka, pa se poželio treninga, međutim, očekujem da bude gori kad se opet zasiti, uz smiješak je naglasio Osim, te dodao: - Moramo biti čvršći u zadnjoj liniji, ali činjenica je da smo i dalje najbolja odbrana u ligi, a pogotovu u Kupu, što je dobar razlog za optimizam. Vidjet ćemo kako će dalje biti, ali to je dobra polazna točka za meč protiv Zrinjskog - zaključio je Osim. Nogometaši Zrinjskog pokušat će na Grbavici postići što je moguće bolji rezultat u prvom susretu.

- Po meni bi bilo dobro za našu momčad ako bi uspjeli postići pogodak. Tomu ćemo težiti u našoj igri protiv Želje. Važno je za nas da naš pristup bude dobar. Dat ćemo sve od sebe u tom susretu - kazao nam je trener prve momčadi Zrinjskog Dragan Perić.

Težak raspored

Na ovoj utakmici Perić će moći računati na oporavljenog Milu Pehara, ali će ovoga puta vjerojatno izostati Ante Radeljić, koji se ozlijedio na treningu. - Ždrijeb u Kupu nas definitivno nije mazio. Ipak, smatram kako i protiv Željezničara, vjerojatno i najbolje bh. momčadi u ovom trenutku, imamo dobre izglede za prolazak u finale. Možemo pokazati našu vrijednost u dvije utakmice, a ako u te dvije utakmice Željezničar bude bolji, tada ćemo im stisnuti ruku i čestitati - dodao je Perić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije