Zelenkapica

Zelenkapica osvojila YouTube

mikulic
VL FOTO
02.08.2011.
u 12:21

Prva klasična animacija iz Širokog Brijega kroz humor i parodiju prikazala aktualno stanje u BiH

Ako vas je posljednjih dana vaše dijete, nećak, prijatelj, susjed ili bilo tko upitao nešto o Zelenkapici ili džudžanu, a vi ste samo blijedo gledali, ne niste pogrešno čuli. Zelenkapica doista postoji, a poput munje proširila se društvenom mrežom i YouTubeom, te je u kratkom vremenu osvojila srcazaljubljenika u bh. humor i zadobila brojne obožavatelje.

Prvo djelo

Naime, riječ je o prvom autorskom crtanom filmu koji je proizišao iz crtačkog pera širokobriješkog profesora i umjetnika Vladimira Mikulića Vave. Inače, vrijedno je spomenuti kako se radi o prvoj klasičnoj animaciji iz Širokog Brijega, te je crtani film proizveo Kino klub Amater iz Širokog Brijega. Mnogi će se složiti kako je ovo pravo malo remek-zdanje, koje je svojim britkim humorom, parodijom na trenutačnu političku i socijalnu situaciju u BiH, dobilo svoje mjesto u bh. kinematografiji.

- Ideja o Zelenkapici već odavno stoji. Uz pomoć Kino kluba Amater, momaka koji su spremni i sposobni raditi i montažu, uspjeli smo ovo napraviti. To je zapravo cijeli zanat, kazao nam je Vava kojem je trebalo godinu dana i oko 2700 crteža da bi se napravio šestominutni crtić.

- Htjeli smo prikazati kako je ta djevojčica Mihreta, jadna i naivna, kao što je i većina našeg naroda bila pred početak rata, i onda uđe u tu šumu koja je puna tih čudovišta. I onda imate toga nasilnika, kako bismo rekli pantagana.

Sviđa se i starijima

Jedan se čovjek ustane i ubije ga, te prividno nastane mir, ali ostaje i dalje sjeme zla, ostaje leglo malih džudžana, kazao nam je Vava dodavši kako će se na njima vjerojatno nastaviti film. Kazao je kako su ljudi oduševljeni, a sviđa se podjednako i starima i mladima. Svoje mjesto je dobio na ovogodišnjem WHF-u, kao i MFF-u, a ne sumnjamo kako će se priča o Zelenkapici i džudžanu proširiti i dalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?