VLADA ODLUČILA

Zelenika se vraća na mjesto ravnatelja mostarskog zatvora

Vlada
VL FOTO
08.03.2012.
u 09:24

Izdan nalog Financijskoj policiji da odmah uđe u “Bosnalijek”

Na jučerašnjoj sjednici federalne Vlade donesena je odluku o prestanku važenja odluke o rotaciji ravnatelja, tako da se ravnatelji kazneno-popravnih zavoda, koji su privremeno preuzeli dužnost ravnatelja u nekom drugom zavodu vraćaju obavljanju poslova i zadataka u zavod u kojem su to radili prije rotacije.

Završena rotacija

Nihad Spahić vraća se na mjesto ravnatelja KPZ zatvorenog tipa u Zenici, Romeo Zelenika na mjesto ravnatelja KPZ poluotvorenog tipa u Mostaru, Alija Berberkić na mjesto ravnatelja KPZ poluotvorenog tipa u Sarajevu i Muhamed Krkić na mjesto ravnatelja KPZ poluotvorenog tipa u Bihaću. Federalna Vlada danas je, nakon razmatranja stanja u “Bosnalijeku” d.d. Sarajevo, u kojem je Federacija BiH, s 20 posto udjela u kapitalu, najveći pojedinačni dioničar, od članova Nadzornog odbora zatražila da hitno sazovu sjednicu Nadzornog odbora ove farmaceutske kompanije na kojoj će biti izvršena smjena aktualne Uprave i imenovanje vršitelja ovih dužnosti.

Financijska policija

Također, od Financijske policije Vlada FBiH je zatražila da odmah uđe u “Bosnalijek” i pokrene detaljnu kontrolu njegovog, ali i poslovanja “Berštanice” d.o.o. i s njima povezanih kompanija. Ako Nadzorni odbor ne sprovede zaključak Vlade FBiH, ovlašteno je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da, u najkraćem roku, organizira sjednicu Skupštine dioničara “Bosnalijeka” koja bi razriješila članove Nadzornog odbora “Bosnalijeka”. “Mi smo u kolovozu prošle godine upozoreni iz Bosnalijeka da je angažirana detektivska kuća koja prati mene i ministra Erdala Trhulja, i o tome smo obavijestili nadležne za sigurnost. U posljednje vrijeme to se naročito intenziviralo - rekao je jučer federalni premijer Nermin Nikšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?