šok za putnike

Zbog snijega otkazane stotine letova u Njemačkoj i V. Britaniji

zrakoplov
Reuters/PIXSELL
21.01.2013.
u 12:40

Zračna luka u Frankfurtu danas će zabilježiti 200 letova manje od predviđenih, a londonski Heathrow 130

Snježne padaline nisu prouzročile probleme samo u Hrvatskoj. Ništa bolje nije ni na ostatku kontinenta pa je tako u ponedjeljak ujutro u Njemačkoj i Velikoj Britaniji otkazano nekoliko stotina letova. Strani mediji javljaju da će najfrekventnija njemačka zračna luka, ona u Frankfurtu, danas zabilježiti 200 letova manje od predviđenih. Slična situacija je i u minhenskoj zračnoj luci. Nešto bolje je u Berlinu i Leipzigu, no i tamo je putnicima javljeno da se pripreme na odgode i promjene planova. O težini situacije svjedoči podatak da je samo domicilni avioprijevoznik Lufthansa otkazala 140 letova.

I dalje je teško i na londonskom Heathrowu gdje je zbog snijega i slabe vidljivosti danas otkazano oko 130 letova. Podsjetimo, jučer je 15 centimetara napadalog snijega prouzročilo pravi prometni kolaps u Londonu, a Heathrow je otkazao 260 letova.

Loša vijest je da bi trenutačna situacija mogla potrajati do kraja tjedna jer su meteorolozi najavili hladan tjedan.

>>Kolaps, a palo samo 15 cm snijega: Što bi na to rekli Zagrepčani?

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?