ODLUKE

Zbog napada na revizijske timove ide istraga i kazna

vlada
VL FOTO
07.12.2011.
u 09:38

Vlada Federacije BiH Traži od općina i županija istragu o incidentima

Svi oni koji su sprječavali revizijske timove Federalnog ministarstva branitelja i invalida rata u analizi papira preko kojih su pripadnici braniteljske populacije ostvarili pravo na novčanu naknadu, mogli bi se suočiti sa sudskim tužbama, pa i zatvorskim kaznama zbog napada na službenu osobu.

Istraga o počiniteljima

Ovakva mogućnost ispada nakon što je Vlada FBiH na prošloj sjednici, razmatrajući informaciju o provedbi Zakona o privođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite za za razdoblje lipanj - rujan 2011. godine, koja će biti dostavljena predsjedniku i dopredsjednicima FBiH, Uredu MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu, osudila pojave sprječavanja rada revizijskih timova za kontrolu i zatražila od mjerodavnog federalnog ministarstva da poduzme, kako stoji u priopćenju, “sve zakonske mjere i radnje protiv nositelja ovih aktivnosti”.

Vlada je od županijskih i općinskih institucija uprave koji su uključeni u postupak provođenja Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite zatražila da se osiguraju uvjeti za nesmetan i učinkovit rad revizijskih timova.

Vladina potpora reviziji

Do sada je, kako je navedeno u izvješću, ustanovljeno da je 2055 korisnika nezakonito ostvarivalo prava iz spomenutog područja. Dok se hrvatske udruge i političari bune kako je postojeća revizija selektivna i nezakonita, Vlada je dala punu potporu Federalnom ministru za pitanja branitelja i invalida rata na mjerama i radnjama koje poduzima s ciljem realizacije Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?