Skandal

Zbog napada Krstića prebacuju u drugi zatvor

Radislav Krstić
AFP
10.05.2010.
u 09:18

Odvjetnički tim osuđenog generala Vojske RS-a već poduzima korake kako bi se Krstić prebacio u neku drugu zemlju

Obrana bivšeg generala Vojske Republike Srpske (RS) Radislava Krstića, kojeg su u petak napala trojica zatvorenika u britanskom zatvoru Wakefield, najavila je da će žurno tražiti da se njihov klijent premjesti u drugu zemlju ili sigurniju ustanovu u Engleskoj.

Zahtjev sudu

- Obratit ću se predsjedniku Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Patricku Robinsonu, kao i upravi zatvora Wakefield da Krstića premjeste u neku sigurniju zemlju ili drugi zatvor na teritoriju Engleske. Ne znam hoće li nam izaći u susret, ali sigurno će povesti računa o njegovoj sigurnosti - rekao je Nenad Petrušić, odvjetnik Radislava Krstića. Tamara Krstić, kći Radislava Krstića, izjavila je da su uprava zatvora i Europski sud za ljudska prava bili obaviješteni o prijetnjama upućenim njezinu ocu.

Nađen u lokvi krvi

Bivši general Vojske RS-a nađen je u petak u lokvi krvi u svojoj ćeliji. Prema pisanju britanskog lista Daily mail, u napadu su sudjelovala trojica zatvorenika. Oni su, kako navodi list, Krstića žiletom isjekli po vratu, poslije čega su ga pretukli. List, također, piše da je jedan od napadača vjerojatno Indrit Krasnići (22) iz Čizvika, koji je osuđen na doživotnu robiju zbog mučenja i ubojstva 16-godišnje djevojke. Daily mail piše da Krstić nije u životnoj opasnosti i da je nakon ukazane pomoći u lokalnoj bolnici vraćen u zatvor. Informacije još uvijek nisu potvrđene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?