Istraga

Zbog anonimke o zloporabi ovlasti, rektor ispitan pa pušten

Mitar Novaković
06.02.2013.
u 10:30

Sumnja se da je rektor Mitar Novaković iskoristio službeni položaj i ovlasti

Mitar Novaković, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saslušan je jučer u policiji zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, i to bez odvjetnika - potvrdila je Danka Tešić, glasnogovornica CJS Istočno Sarajevo. Kako se neslužbeno moglo čuti, kriminalističke inspektore najviše je zanimala posljednja sistematizacija radnih mjesta u Rektoratu, po kojoj je Novaković navodno zaposlio dva profesora kao svoje pomoćnike, a da za to nije imao potrebnu suglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS-a. Odluka je donesena u vidu internog akta, a još nije poznato je li temeljena na osnovi realne potrebe za preraspodjelom velikog opsega poslova ili donesena s ciljem omogućavanja dodatnih privilegija dvojici profesora.

 

Nije mu poznato

 

Nakon pomalo neobičnih razloga za pozivanje na službeni informativni razgovor u policiju, Mitar Novaković kaže da mu nije poznato hoće li protiv njega biti otvorena istraga.  - Izjavu sam dao u svojstvu osumnjičenog, i to na osnovi nekakve anonimne prijave koja je protiv mene podnesena. Odazvao sam se pozivu, inspektori su bili korektni i sve je prošlo u najboljem redu. Mislim da u cijelom slučaju nema razloga za nekakvu osnovanu sumnju, ali policija radi svoj posao i prikupljaju potrebne informacije u čemu sam im i pomogao - kaže rektor Novaković. Objašnjava da je pomoću glavnog tajnika rektorara prikupio svu potrebnu dokumentaciju o spornim imenovanjima i predao ih policiji.

 

Ima dokumentaciju

 

- Iz same dokumentacije jasno je da tu nema nikakve kaznene odgovornosti i da je sve čisto. To su čiste izmišljotine i tu nije bilo nikakvog nezakonitog zapošljavanja, nego sam u skladu s procedurom dva profesora imenovao za svoje pomoćnike, a to nije nikakva zloporaba položaja ili ovlasti. Sada je sve na Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu, ali sam uvjeren da tu neće biti nikakvog kaznenog gonjenja - zaključio je Novaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije