NA STADIONU AIK-A

'Zauvijek heroj među nama': Dirljiva koreografija za Turinu

Ivan Turina, navijači (1)
Foto: expressen.se
1/6
06.05.2013.
u 19:50

Na stadion je došlo 25 tisuća ljudi. Klub se pobrinuo za prekrasnu koreografiju u Turininu čast.

Prekrasnu koreografiju stvorili su igrači i navijači AIK-a u sjećanje na Ivana Turinu. AIK je protiv Göteborga odigrao prvu utakmicu od tragične Turinine smrti, a klub se s dostojanstvom prisjetio svoga bivšeg vratara.

Čak 25 tisuća ljudi došlo je na utakmicu odati počast bivšem vrataru. Na tribini AIK-ova stadiona podignuta je velika fotografija Turine ispod koje je pisalo "Ivan Turina – zauvijek heroj među nama".

Uoči utakmice na sredinu terena donesen je veliki Turinin dres koji je nosio u AIK-u te hrvatska i švedska zastava.

Igrači AIK-a na teren su izašli u žutim majicama s brojem 27 koji je Turina imao u klubu. Nakon toga su se nogometaši obiju momčadi zagrlili i stadion je minutom šutnje odao počast pokojnom vrataru. Bio je to dirljiv trenutak i mnogi na stadionu nisu uspjeli zadržati suze.

Igrači žele na posljednji ispraćaj

Turinino posljednje počivalište bit će u Hrvatskoj, a igrači AIK-a izrazili su želju da dođu na pokop.

– Igrači žele otići na pokop, ali još ništa nije sigurno. Još ne znamo kad će biti, a termin ne smije biti u vrijeme utakmica – rekao je direktor Thomas Edselius za Expressen.

Turine se sjetio i Dinamo koji će njemu u čast sljedeći ponedjeljak u Stockholmu u 18.30 sati s AIK-om odigrati prijateljsku utakmicu. Utakmica će se igrati u novoj Friends Areni u Stockholmu koja prima 50 tisuća gledatelja, a prihod od utakmice bit će uplaćen obitelji Ivana Turine.

>> Dinamo i AIK u ponedjeljak igraju za Ivana Turinu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije