Kamere razotkrile

Zastavu BiH skinula bura, a ne radikalni Hrvati

zastava
Željka Mihaljević
27.12.2011.
u 10:06

Javnost odmah požurila s optužbama na račun Livnjaka. No, nadzorne kamere spasile su ih od još jednog linča

Koliko neprovjerene informacije mogu nanijeti štetu ljudima te pogoršati međunacionalne odnose u pojedinim sredinama, često smo bili svjedoci. Ovoga puta očigledan primjer novinarske neprofesionalnosti od Livna je ponovno napravio grad slučaj jer je agencijsku vijest sadržaja “Nepoznata osoba ili više njih su na Badnju večer u centru Livna skinule zastavu BiH” prenijelo nekoliko portala.

Tko je, bolje reći što je skinulo zastavu, istražili smo. Zahvaljujući livanjskom video i fotoportalu te web-kameri na središnjem gradskom trgu, razriješen je misterij ‘nestanka’ državne zastave s jarbola u Livnu. Naime, zastavu nisu skinule nepoznate osobe na Badnju večer, kako je objavljeno, nego ju je srušio vjetar. Na dvije prve fotografije s videoportala vidi se da se sve zbilo u vremenu od 23 sata, 36 minuta i 24 sekunde i 23 sata, 38 minuta i 35 sekundi.

Tu večer je, prema informacijama iz Meteorološke stanice Livno, bura puhala brzinom i do 100 km na sat. - Budući da se jarboli nalaze u neposrednoj blizini jedne od pet drvenih kućica na središnjem trgu, pitali smo zakupoprimca Slavena Penjaka i njegova zaposlenika Semira Hodžića za komentar jesu li možda vidjeli kada je zastava pala. Slaven kaže da je radio do 23 sata i da je do tada bila na jarbolu, a Semir dodaje: „Na prvi pogled se vidi da je sajla otkinuta. Smiješne su priče da bi netko to uradio. Ja sam Bošnjak, ne znam, može svatko nešto pričati, ali davno su prošla ta vremena.

” Zastava BiH nije jedina koja je prošloga tjedna srušena u Livnu, prva je ‘skočila’ županijska šahovnica. Doznali smo to također od naših sugovornika. „U utorak kroz jutro je pala hrvatska zastava gdje se vidi da je otkinuta sa sajle koja je drži“, kazao je Slaven kao i to da su je podigli, nazvali Komunalno poduzeće i dali je radnicima koji su je kasnije ponovno postavili. I Semir se nadovezuje na priču s nekoliko detalja više: „Zatekao sam Slavena ispred i samo što smo otključali ovu kućicu, poslije 5-10 sekundi pala je hrvatska zastava tu nasred ceste, pred automobil jednom gospodinu. “Taj slučaj nije zabilježio nitko, valjda nije bilo ‘interesantno’.

U oba slučaja zastave su završile u Komunalnom poduzeću. I državna zastava će ponovno biti postavljena, a poželjno bi bilo da komunalci pritom bolje učvrste i preostale dvije zastave, općinsku i županijsku, koje su već napola otkačene.

Ključne riječi

Komentara 3

PA
park
14:37 27.12.2011.

Čudni neki vjetrovi u Livnu pušu ?

MO
mošnjo
16:31 27.12.2011.

Ma ljudi nevoli je ni vjetar....

CA
Carolija
01:44 28.12.2011.

Kad je vec skinuta trebaju svi hrvati u livnu da kolektivno obrisu guzicu sa njom toliko vrijedi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?