Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Započela nova akademska godina na mostarskom Sveučilištu

Tradicionalno je počela nova akademska godina s oko 3 000 novih studenata
01. listopada 2012. u 11:32 0 komentara 9 prikaza
Studenti

Prigodnom svečanošću danas je u Hrvatskom domu \"Herceg Stjapan Kosača\" obilježen početak akademske 2012./2013. godine Sveučilišta u Mostaru.

U izjavi za medije rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Vlado Majstorović je kazao kako je Sveučilište i ove godine unatoč poteškoćama u visokom obrazovanju i društvenoj zajednici u cjelini uspjelo da se uspješno pripremi i tradicionalno započne novu akademsku godinu s oko 3 000 novih studenata.

\"Jako smo sretni i zadovoljni danas kada se novih 3 000 studenata pridružuje jednoj velikoj obitelji od 16 000 studenata na Sveučilištu. To  predstavlja i snagu i nadu i našu budućnost. Izazovi danas nisu samo pred visokim obrazovanjem, pred Sveučilištem, izazovi stoje pred cijelom društvenom zajednicom\", kazao je rektor Majstorović. On je dodao kako se bez potpore znanju i obrazovanju teško može izvući iz društvenih poteškoća u kojima se nalazi BiH.

Rektor Majstorović je izrazio uvjerenje kako će svi oni koji su dogovorni za budućnost visokog obrazovanja prepoznati potrebu i suočiti se s odgovornom zadaćom provedbe reforme visokog obrazovanja, kao i priključivanja visokog obrazovanja u BiH Europskom visokoobrazovnom istraživačkom prostoru.
 
Govoreći o tome koji su smjerovi na Sveučilištu u Mostaru ove godine najtraženiji, rektor Majstorović je kazao kako su već tradicionalno studenti najviše zainteresirani za upis na  Medicinski i Prirodoslovno-matematičkom fakultet, te kako je interes velik za upis na fakultete o tehničkim i informacijskim znanostima. Po njegovim riječima, odziv studenata na osnovnim studijima je kao i prethodnih godina.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.