uvjeti sad-a

Zapad od Srbije traži povlačenje policije s Kosova koje "nema"

kosovo (1)
Reuters/PIXSELL
17.07.2012.
u 08:55

Beograd mora prestati podržavati "ilegalne sigurnosne i sudske strukture na sjeveru Kosova" koje imaju sjedište po privatnim kućama i nisu obilježene bilo kakvom službenim oznakom

SAD i Njemačka traže od Srbije da povuče pripadnike svoje policije s Kosova, javlja beogradski Blic, te navodi kako Srbija službeno nema sigurnosne snage na sjeveru Kosova ali "ima između 300 i 400 angažiranih radnika MUP-a". Pozivajući se na neimenovane izvore, beogradski dnevnik podsjeća kako je "javna tajna" da je "između 300 i 400 angažiranih radnika MUP-a, a strane službe procjenjuju da je obavještajaca između 1 000 i 2 000".

Philip Gordon, zamjenik američke državne tajnice, prenosi list, za prošlotjednih razgovora s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i mandatarom vlade Ivicom Dačićem rekao kako "SAD mogu i hoće pomoći", ali Beograd mora prestati podržavati "ilegalne sigurnosne i sudske strukture na sjeveru Kosova".

Prema Rezoluciji UN 1244, Srbija je mogla vratiti određeni broj policajaca i vojnika na Kosovo, ali u suradnji s međunarodnom zajednicom. - Umjesto toga, neslužbeno je razvila policijske strukture i sudove koji imaju sjedište po privatnim kućama, nije obilježeno bilo kakvom službenim oznakom ili pločom. Slično je funkcionirala i kosovska administracija 90-ih u vrijeme Slobodana Miloševića - piše Blic.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?