Susret

Zahvala na osobnom doprinosu odnosa C. Gore i Svete Stolice

nuncij
VL FOTO
14.01.2012.
u 13:02

Tijekom susreta razgovaralo se o bilateralnim odnosima između Crne Gore i Svete Stolice

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Milan Roćen primio je u glavnom crnogorskom gradu, Podgorici, apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori nadbiskupa Alessandra D’Errica s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima između Crne Gore i Svete Stolice, stoji u službenom priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Pristupni pregovori

Nuncij D’Errico je, uz čestitke za napredak koji je Crna Gora ostvarila u europskim integracijama, izrazio očekivanje da će 2012. godina označiti još jednu uspješnu godinu za Crnu Goru na putu ka Europskoj Uniji posebno s aspekta otvaranja pristupnih pregovora kao i da će 2012. godina biti u znaku daljeg unapređenja bilateralnih veza Crne Gore i Svete Stolice.

Ministar Roćen zahvalio je nunciju D’Erricu na osobnom doprinosu razvoju odnosa koji su, kako je ocijenio, u razdoblju od stjecanja neovisnosti značajno dinamizirani, naročito kroz uspostavljanje kontakata na svim razinama te ponovio posvećenost Crne Gore jačanju suradnje sa Svetom Stolicom u obostranom interesu.

Sugovornici su, u tom kontekstu, zajednički pozdravili i naglasili značaj Temeljnog ugovora koji je potpisan prilikom posjete premijera Lukšića Vatikanu, stoji u spomenutom priopćenju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?