MOSTAR

Zagonetno je nestalo čak 10 tona aluminija

Aluminij iz Mostara bori se s izazovima recesije, a sada i štrajkovima
21.01.2011.
u 08:39

Tako je ovaj slučaj postao pravi misterij i za iskusne inspektore, kojima također nije jasno kako je tolika količina tereta jednostavno “isparila”

Zagonetna krađa čak 10 tona aluminija vrijednog 80.000 dolara dogodila se u krugu poduzeća Aluminij Mostar, neslužbena je informacija koju jučer nitko nije htio potvrditi. Prema onome što se moglo čuti od nekih radnika koji su tražili anonimnost, netragom je nestao skupocjeni teški ‘alat’ koji je još prije rata nabavljen iz Francuske i koristi se za hlađenje ćelija, ali ni oni nisu bili posve sigurni o čemu je doista riječ pa su nas uputili na MUP Hercegovačko-neretvanske županije, koji provodi istragu.

Koliko smo uspjeli doznati, policijski poligraf su jučer prošla osmorica djelatnika koja rade u skladištu gdje se i dogodila nesvakidašnja krađa. Tako je ovaj slučaj postao pravi misterij i za iskusne inspektore, kojima također nije jasno kako je tolika količina tereta jednostavno ‘isparila’ iz vanjskog skladišta ovog poduzeća. To pogotovo što nema tragova provale, kao ni bilo kojeg drugog nasilnog upada koji bi ukazivao na način izvršenja kaznenog djela. Iz Alumnija su nam jedino šturo rekli da je godišnja inventura pokazala da nedostaju rezervni dijelovi i nešto kabla, valjda nas upućujući u drugom smjeru.

- Osim rezervnih djelova, nestalo je i 500 m kabla, a za što su već osumnjičena dvojica, kažu iz Aluminija. Naime, kako navode iz policije, istina je da su uhićena braća Delić iz Jasenice, ali taj slučaj nije povezan s ovom zagonetnom krađom. Inače, cijena kilograma aluminija na otpadima za sekundarne sirovine iznosi tri marke, pa je, prema toj računici, minimalna zarada lopovima iznosila 30.000 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije