Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Zadar: Maloljetnicu iz BiH držao u ropstvu i silovao je

Državljanin BiH s boravištem u Zadru predstavio se maloljetnici kao 25-godišnji hrvatski državljanin koji ima kuću u Zadru te ju je namamio da dođe u Zadar obećavši joj brak.
23. veljače 2011. u 11:39 1 komentara 3 prikaza
nasilje

Zadarska je policija izvijestila da je jutros uhićen 32-godišnji državljanin BiH s boravištem u Zadru, koji je osumnjičen da je posljednjih 20 dana u ropstvu držao  17-godišnjakinju iz BiH.

Maloljetnicu je, kako navodi policija, muškarac upoznao u okolici Bihaća te joj se predstavio kao 25-godišnji hrvatski državljanin koji ima kuću u Zadru. Namamio ju je da dođe u Zadar obećavši joj brak.

Kad se djevojka preselila u Zadar, u iznajmljenom stanu u jednoj obiteljskoj kući 32-godišnjak je, kako navodi policija, uspostavio ropski odnos, oduzeo joj dokumente, prisiljavao je na težak fizički rad i služenje, tjelesno ju je zlostavljao i prisiljavao na seksualne odnose.

– Djevojka je zlostavljanje trpjela u strahu od novog nasilja. U ponedjeljak se požalila majci koja je o svemu obavijestila policiju. Muškarac je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, a djevojci je pružena pomoć i smještena je na sigurno – kažu u policiji.

Inače, 32-godišnjak je građevinski radnik u Zadru. U Hrvatskoj je boravio ilegalno, a zbog toga je već, kako nam je rečeno, bio protjerivan iz Hrvatske.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • komentarist:

    Gdje joj je bila pamet?! Upustila se u avanturu za koju sad snosi posljedice....