PLAN OBAVJEŠATAJACA

Za vlast na razini BiH radi se tajni bošnjački plan

sdp
VL FOTO
08.09.2011.
u 09:26

Obavještajci predlažu bošnjačkim strankama kako razbiti jedinstvo srpskih i hrvatskih stranaka te ih proglasiti krivcima

U sjeni maratonskih međustranačkih pregovora o formiranju državne vlasti u BiH, bošnjački političko-obavještajni krugovi u Sarajevu ovih dana su skovali novi plan uz pomoć kojeg će nastojati oklevetati najjače parlamentarne političke stranke Hrvata i Srba te ih optužiti kao glavne krivce zbog kojih se vlast u državi, nakon skoro godinu dana od završetka izbora, ne može formirati.

Razbijanje koalicija

Plan je obavještajnih krugova da uvjere bošnjačke stranke, okupljene oko platformaške koalicije u FBiH da izađu s prijedlogom o mogućem zadržavanju starog saziva Vijeća ministara BiH, koje bi do kraja odradilo tehnički mandat od tri godine. Kukavičje jaje političko-obavještajnih središta u Sarajevu trebao bi progutati ponajprije predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. On je, smatraju planeri, već više puta izjavljivao “da mu ne smeta što nema nove državne vlasti”. Ukoliko bi Dodik prihvatio ostanak stare državne vlasti u tehničkom mandata, to bi, procjenjuju, naljutilo SNSD-ova političkog saveznika na državnoj razini - SDS i njegova predsjednika Mladena Bosića koji računa da u novoj državnoj vlasti ima ministarsko mjesto. Impulzivni SDS-ovci, računaju bošnjački politički krugovi, razvrgnuli bi politički pakt s SNSD-om i time bi dodatno oslabili srpski stranački blok na razini države BiH, zbog kojeg im je sužen manevarski prostor za bilo kakve političke akvizicije. Osim srpskih stranaka, političku štetu eventualnom realizacijom plana trebao bi doživjeti i hrvatski koalicijski blok (HDZ BiH i HDZ 1990).

Druge označiti krivcima

Osim što bi izgubili mjesto predsjedatelja Vijeća ministara BiH, čiji je mandat već sad skraćen na skoro godinu dana, spomenute hrvatske stranke nakon idućih izbora ne bi mogle više računati na tu poziciju, jer će bošnjačke stranke tražiti poštivanje principa rotacije po kojem predsjedatelj Vijeće ministara BiH mora biti Bošnjak. Proturili bi poruku kako se zbog političkog pakta sa Srbima, hrvatske stranke uopće ne brinu o zaštiti nacionalnih interesa svoga naroda. Uz to, pred međunarodnom zajednicom najveće hrvatske i srpske stranke bile bi označene glavnim opstrukcionistima, kojima uopće nije stalo do bilo bilo kakva progresa države BiH, o čemu pričaju EU i SAD.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:52 08.09.2011.

Sav se najezim od ovih vampira na slici.

FA
faxfax
10:03 09.09.2011.

Boze pa ti bosancerosi su stvarno glup narod...20-godina poslije raspada zla zvanog...Yugoslavija..Oni nose i cak se dice tim obiljezjima te propale ere komunizma....Stvaraju si novu yu a zaboravljaju pri tomu da se takve tvorevine ruse kao kule od karata....Za desetak godina imaju novi rat u bih ...Raspad najnovije yu.Directors cut.....never ending story....Bili jednom mujo i haso

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?