Sjednica

Za štete izazvane snijegom 3.4 milijuna maraka

Sjednica
11.05.2012.
u 10:55

Sredstva za saniranje šteta izazvanih nepogodom su 297.616 maraka

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Široki Brijeg usvojeno je izvješće o izvršenju proračuna općine Široki Brijeg od 1.siječnja do 31. prosinca 2011. Većinom glasova vijećnika usvojeno je izvješće o radu općinskog načelnika za 2011.

 

Pojašnjavajući izvješće načelnik Miro Kraljević je između ostalog istaknuo: “Funkcioniramo u teškim financijskim uvjetima, ali zajedno s općinskim službama radili smo da ne budemo kočnica razvoju našeg grada. Mislim da smo u tome i uspjeli. Imamo dovoljno projekata, ali ne i financijskih sredstava za realizaciju tih projekata.” Izvješće o procjeni šteta nastalih djelovanjem prirodne nepogode, obilnih snježnih oborina i niskih temperatura u općini Široki Brijeg obrazložio je Predrag Naletilić predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Općine Široki Brijeg.

 

Ukupan iznos štete kod 520 fizičkih i pravnih osoba je 3,419.822 KM, a ukupan iznos utrošenih sredstava za saniranje šteta izazvanih elementarnom nepogodom-snijegom je 297.616 KM. Željko Vukoja pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i načelnik Stožera civilne zaštite na pitanje vijećnika Krešimira Šakića iz NSRzB-a o isplati naknade općinskom Povjerenstvu za procjenu šteta odgovorio da “Općinsko povjerenstvo do sada nije naplatilo niti jednu marku, a da članovi Stručnog povjerenstva koji su vršili popis šteta na terenu također nisu naplatili svoj rad, a svakako ih to pripada i to zaslužuju.“

 

Većinom glasova su usvojena su izvješća o radu Vatrogasnog društva Široki Brijeg i o radu Športskog saveza općine Široki Brijeg za 2011. Općinski načelnik Miro Kraljević upoznao je vijećnike o potpori Vlade ZHŽ-a u sufinanciranju prijevoza učenika i da je cijena voznih karata za svibanj i lipanj za roditelje umanjena za 50 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?