ne odustaju

Za šefa srpske diplomacije haaška presuda je "takozvana presuda"

ivan mrkic
AFP/Pixsell
29.11.2012.
u 09:25

Ona se teško može zvati presudom, s obzirom na to da iz svega ispada kako su samo Srbi kažnjavani – rekao je Mrkić.

Nimalo diplomatske uljuđenosti nije pokazao srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić kada je za Tanjug komentirao polusatni razgovor s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom u New Yorku nakon rasprave o Kosovu u vijeću sigurnosti.

Rekao je da je glavnog tajnika UN-a izvijestio "kakvo je raspoloženje u Srbiji nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču" i poručio Ban Ki-moonu da se "ako se ponovi presuda poput one hrvatskim generalima, Srbija treba zapitati je li pretjerivala u suradnji s Haagom".

– Govorili smo o takozvanoj presudi generalima, jer se ona teško može zvati presudom, s obzirom na to da iz svega ispada da su samo Srbi kažnjavani – rekao je Mrkić Tanjugu dodavši kako su glavni tajnik i njegov tim "s velikim razumijevanjem saslušali te argumente, izrazivši žaljenje zbog žrtava".

Upozorio je glavnog tajnika da "Srbija nije zadovoljna nekim elementima njegova izvješća o Kosovu, jer on ne odražava stvarno stanje na tom prostoru i ne vidi se pravi život Srba na Kosovu" pa je diplomatski objasnio kako se u izvješću "ne vidi kako izgleda kada se jedan Srbin tamo probudi i kako izgleda kada zanoći" dodajući kako "ima suglasja da ubuduće to bude reflektirano na vjerniji način".

>>Gotovina: Del Ponte prije optužnice nije tražila razgovor

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije