IZBORNI SABOR

Za predsjednika UDVDR HVO SBŽ izabran je Drago Smoljo

smoljo
VL FOTO
06.03.2011.
u 17:31

Tako su tajnim glasovanjem odlučili izaslanici 11 općinskih udruga na IV. redovitom izbornom saboru održanom u Vitezu

Novi predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata (UDVDR) HVO HB SBŽ je Drago Smoljo iz Busovače. Tako je odlučeno na IV. redovitom izbornom saboru održanom u Vitezu. Smoljo je dobio 38, a njegov protukandidat, Ivica Kolenda 19 glasova. Na toj dužnosti Smoljo je zamijenio Nikicu Tomića iz Kiseljaka, koji je od 18. siječnja ove godine preuzeo dužnost predsjednika UDVDR HVO Herceg Bosna.

Sabor je održan u amfiteatru OŠ Vitez, a prisutni su bili i brojni gosti, među njima i predsjednica županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Ljubica Garić, predsjednica ŽO HDZ 1990. Slavica Josipović, općinski načelnik Viteza Vlado Alilović i drugi. Ovom prilikom usvojeno je i izvješće o radu Udruge u proteklom izbornom razdoblju, a podnio ga je dosadašnji predsjednik Nikica Tomić. Doneseno je i više zaključaka koji se, prije svega, odnose na čvršću suradnju svih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, te na zbijanje redova hrvatskih stranaka i hrvatskog naroda.

No, najzanimljivija poruka upućena je visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku, u kojoj se traži „da konačno napravi razliku između pripadnika i legalnih predstavnika hrvatskog naroda. Jer, ti se pojmovi brkaju, zloupotrebljavaju...,a sve na štetu volje hrvatskog naroda iskazane na proteklim izborima, a potvrđene s više od 140 tisuća potpisa peticije „Stop majorizaciji Hrvata u BiH“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?