Odluka

Za posebna zalaganja 13. plaća zaposlenima u bh institucijama

lova-test
Arhiva VL
19.05.2010.
u 14:49

Donesena odluku Vijeća ministara BiH o kriteriju za dodjelu novčane nagrade zaposlenima u institucijama BiH

Zaposleni u institucijama BiH koji budu imali veći opseg posla, a njihovi rukovoditelji ocijene da su se posebno zalagali, godišnje će moći zaraditi najmanje još jednu plaću. Ovo je slobodan prijevod odluke Vijeća ministara BiH o kriterijima za dodjelu novčane nagrade zaposlenima u institucijama BiH, objavili su mediji.

U Ministarstvu financija i riznice BiH, na čiji prijedlog je odluka i usvojena, tvrde da ona ne donosi ništa novo, nego uvodi red i ujednačava kriterije kod isplate stimulacija kako je predvidio Zakon o plaćama usvojen prije godinu i pol. Vijeće ministara BiH je na sjednici održanoj 25. ožujka usvojio okvirne kriterije, a rukovoditelji u institucija trebaju usvojiti interne pravilnike koji će precizirati kada i kako će zaposlenici biti nagrađivani.

“Maksimalan iznos novčane nagrade koji može biti isplaćen zaposlenima u instituciji BiH tijekom proračunske godine je 2,5 posto od iznosa isplaćenih neto-plaća za konkretnu proračunsku godinu”, piše u odluci Vijeća ministara, koja je već stupila na snagu, prenose mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?