Sud BiH

Za početak, mjesec dana pritvora braći Mati i Blagi Šimiću

Uhićenje
23.04.2013.
u 10:42

Sljedećih mjesec dana braća Šimić Dolkić provest će u pritvorskoj jedinici

Unatoč tvrdnjama mnogih njihovih sumještana kako će braća Šimić izići nakon nekoliko dana i nastaviti svoje kriminalne aktivnosti, to se, prema svemu sudeći, ne bi trebalo dogoditi.

Mjesec dana pritvora

Brojne pogreške tužiteljstava i sudova koje su dovodile do toga da popularna braća rade što hoće, ispravljaju se sada na Sudu u Sarajevu, a sada je sigurno da na slobodu neće izići sljedećih mjesec dana jer postoji bojazan da će napadati one s kojima su se do sada sukobljavali, a koji znaju cijelu istinu o njihovoj karijeri u nezakonitim radnjama, ali i zbog opasnosti od bijega jer za braću Šimić Dolkić granice do sada nisu postojale. Mate Šimić sumnjiči se da je od 2008. godine rukovodio organiziranom skupinom, a Blago Šimić da je postao članom te organizirane skupine, zajedno s više njima poznatih osoba, s ciljem izvršenja kaznenog djela nedopuštenog prometa opojnim drogama, na način da su, navodno, u više navrata, prebacivali opojnu drogu preko granica BiH i Republike Hrvatske radi njene daljnje prodaje. Sud je očevidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni Mato i Blago Šimić počinili kaznena djela za koja se sumnjiče, te je odredio pritvor zbog postojanja opasnosti od bijega, priopćeno je iz Suda BiH koji mu je naposljetku odredio pritvor.

Bojazan od bijega

Sud je odredio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni mogli ometati tijek kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače, kao i bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti važne dokaze, te zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti kazneno djelo. U tužiteljstvu su svjesni da popravnih testova, kojih je dosad bilo i previše, više nema. Ovoga puta će svi dokazi biti evidentirani, a svjedocima, bilo pokajnicima koji su radili s njima, ili drugima, omogućit će se potpuna sigurnost kako bi dvojac koji je godinama sijao strah završio u zatvoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?