Sastanak

Za ove i buduće reforme potrebna je opredijeljenost svih razina vlasti

Bevanda
20.06.2012.
u 17:17

Armitage je kazala da je Svjetska banka spremna i dalje surađivati s BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, sa suradnicima, sastao se danas u Sarajevu s direktoricom i regionalnom koordinatoricom Svjetske banke za zemlje jugoistočne Europe, Europe i središnje Azije Jane Armitage i upoznao je o prioritetnim aktivnostima i reformama koje se provode u BiH.

Bevanda je istaknuo zahvalnost Svjetskoj banci za sve do sada realizirane projekte i naglasio da je Vijeće ministara BiH opredijeljeno za suradnju sa Svjetskom bankom.

Armitage je kazala da je Svjetska banka spremna i dalje surađivati s BiH te da će u sljedećem razdoblju osigurati sredstva od 200 milijuna američkih dolara za programe pomoći za razvojne politike za javnu potrošnju, ali pod uvjetom da se dogovori novi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom, što je bio i uvjet iz 2010.

- Svjetska banka želi imati jamstva u strukturalnom pristupu da bi se osiguralo da proračuni entiteta budu održivi - kazala je Armitage.

Podsjetila je da su osnovne oblasti na kojima je i u prethodnom razdoblju bio naglasak bile unaprjeđenje ciljanja novčanih transfera, što je nužno za uvođenje usmjeravanja i imovinskog cenzusa, smanjivanje fiskalnog deficita i stvaranje fiskalnog prostora za rast da bi se smanjilo siromaštvo, kao i reforma mirovinskog sustava i moguće financiranje zdravstvenog sektora.

Naglašavajući da je Vijeće ministara BiH u protekla tri mjeseca donijelo niz programa i mjera koje su već na snazi, Bevanda je rekao da je opredijeljenost Vijeća ministara BiH putem ovih mjera već vidljiva, ali i da je za ove i buduće reforme potrebna i personalna opredijeljenost svih razina vlasti da bi se dobili dobri rezultati, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?