Maratonski spor

Za navijača koji je izgubio dva prsta “utakmica” traje šest godina

Navijač
Andrija Velisavljević
25.10.2013.
u 09:22

Čačanin 
tužio Zrinjski i MUP zbog gubitka prstiju, a spor još traje u Mostaru

Nogometna utakmica Kupa UEFA-e između Zrinjskog i Partizana, igrana u Mostaru još 19. srpnja 2007., za Čačanina Andriju Velisavljevića još nije završena. Općinski sud Mostar prihvatio je žalbu obrane ovog navijača beogradskog kluba koji je na kraju ove umalo fatalne utakmice ostao bez dva prsta desne ruke te za to naknadno okrivio HŠK Zrinjski i MUP HNŽ-a, te maratonsko suđenje vratilo na početak.

Parketar iz Čačka je zatražio naknadu u iznosu od 26.700 KM i doživotnu mjesečnu rentu od po 400 konvertibilnih maraka, sa zateznim kamatama počevši od sporne večeri unazad 4,4 godine, kada su se dogodili neredi na stadionu i okolnim ulicama. Policija je, kako tvrdi Čačanin, na izlasku iz stadiona bacila suzavac ili neku vrstu šok-bombe na skupinu Partizanovih navijača, koja je pala na njegovo rame.

“Kako mi je jako pekla lice, pokušao sam je skloniti i ona mi je eksplodirala u ruci. Nijednim svojim postupkom nisam kriv za to što mi se dogodilo u Mostaru i zato smatram da odgovornost snose Zrinjski i policija koja je osiguravala utakmicu, a koja me je i ranila”, tvrdi Velisavljević ističući kako je ostao trajno nesposoban jer su mu umanjene opće životne aktivnosti od 30 posto.

S druge strane, zastupnik Zrinjskog pozivao se na izvještaj predstavnika UEFA-e Williea McDougalla i delegata Alana Hutchingsa iz Engleske, koji su ustvrdili da su nerede izazvali beogradski Grobari, među kojima je bio i Velisavljević, te da su upravo oni počeli bacati pirotehničke naprave te da je jedan od navijača tog kluba uslijed predugog držanja ostao bez prstiju. Međutim, Čačanin je na sudu potvrdio da on jeste navijač FK Partizan, ali ne i član Grobara, te da je na utakmicu došao s prijateljima u privatnoj režiji.

Pri tome je ustrajao da on nije bacao nikakve pirotehničke naprave, kao i to da osiguranje nije valjalo jer su dvije navijačke skupine u ovoj utakmici visokog rizika bile na istoj tribini, tek razdvojeni ogradom. Sada mu ostaje samo produžetak utakmice - odgovor na nepravomoćnu presudu sutkinje Medihe Boškailo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije