Čapljina

Za ilegalce kazne od 1000 pa čak i do 5000 KM

Vodovod
18.08.2012.
u 12:27

Općinski sud je za neplatiše donio stotinu odluka o prinudnoj naplati

Dnevna potrošnja vode u Čapljini ovog ljeta obara rekorde u posljednjih 20 godina. Ne pamti se razdoblje da se dnevno troše tri spremnika vode na Gradini od kojih je svaki kapaciteta 3800 kubika vode.

Izvjesne i redukcije

Stoga su iz Komunalnog upozorili da su izvjesne i redukcije vode sljedećih dana, ako se ne smanji potrošnja vode ili ako ne popuste vrućine. Po ovakvoj potrošnji vode ozbiljno se ugrožava određena minimalna razina vode u bazenu na Gradini ispod koje bi automatski crpke prestale raditi. U Komunalnom poduzeću Čapljina susreću se s problemom gubitka vode u vodovodnoj mreži koji se kreće oko 45 posto. Više je razloga za takvo stanje pa su krenuli u akciju otkrivanja i sankcioniranja ilegalnih priključaka na vodovodnu mrežu koji su jedan od glavnih uzroka tako visokog postotka gubitka pitke vode na čapljinskom području. “U godinama nakon rata priključke po selima su radili privatnici ili drugi investitori, a ne Komunalno pa nam je sada i dosta teže otkriti sve te manjkavosti i ilegalne priključke u vodovodnom sustavu. To je dosta veći problem po selima nego u samom gradskom središtu gdje se dosta lakše otkrivaju ilegalni priključci.Ipak nas to ne sprječava u ovoj akciji pa smo već ovih dana otkrili nekoliko tih ilegalnih priključaka i podnesene su prekršajne prijave koje će po zakonu rezultirati novčanim kaznama od 300 do 500 KM i plus troškove utrošene vode i sudskog postupka. Po novoj općinskoj odluci o vodovodnom i komunalnom sustavu za ilegalne priključke predviđene su novčane kazne i do 1000 KM za fizičke, a za pravne osobe taj iznos može ići i do 5000 KM, govore direktor Komunalnog Čapljina Marijo Čolić i njegov suradnik, tehnički upravitelj, Slobodan Soče.

Prekršajne prijave

Prema velikim neplatišama idu prekršajne prijave Općinskom sudu u Čapljini koji je već do sada donio više stotina odluka o prinudnoj naplati dugovanja za komunalije na način pljenidbe (ne)pokretne imovine ako se dug ne izmiri u ostavljenom roku. Ipak sudske presude imaju učinka pa neplatiše izmire dugovanja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jana
Jana
06:41 19.08.2012.

Tko radi tim ljudima priključke na struju i vodu? Električari i vodoinstalateri. Koliko samo bazena a račun za vodu mali.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?