ZHŽ

Za godinu usvojili tek dva zakona, a zaradili oko 110.000 maraka

Skupstina zhž
Ana Buntić
22.09.2010.
u 08:05

Iako su u prve tri godine mandata zastupnici u Skupštini ŽZH usvojili čak 50 zakona, posljednja godina njihova rada bacila je u sjenu postignute rezultate

-U 2010. godini zastupnici u Skupštini Zapadnohercegovačke županije usvojili su samo 2 zakona i u parlamentarnu proceduru uveli jedan zakon. U isto vrijeme, bez obzira na sumarne rezultate svoje četverogodišnje vladavine, nisu odbili da mjesečno naplate i do 2.500 maraka. Tako su profesionalno angažirani zastupnici tijekom mandata zaradili 88.000 do 110.000 maraka - stoji u mandatnom izvješću CCI-ja o radu Vlade i Skupštine ZHŽ-a.

Najlošiji rezultati

Iako su u prve tri godine mandata zastupnici u Skupštini ŽZH usvojili čak 50 zakona, posljednja godina njihova rada bacila je u sjenu postignute rezultate, smatraju iz CCI-ja. “Nedopustivo je da u posljednjoj godini mandata zaokupljenost vlastitim interesima i međustranačkim nesuglasicama, uz totalnu ignoranciju potreba građana, rezultira radom bez programa rada i katastrofalno malim brojem usvojenih zakona”, naveli su na jučerašnjoj konferenciji za novinare iz CCI-ja. Prema izvješću CCI-ja, Vlada ove županije u protekle 4 godine realizirala je svega 51 posto vlastitog programa rada. Kad je u pitanju rad Vlade Zapadnohercegovačke županije, najlošije rezultate prema izvješću CCI-ja ostvarili su ministar zdravstva, rad i socijalne skrbi Boris Grizelj (HSP), koji je realizirao samo 17 posto svih planiranih aktivnosti tijekom mandata, i ministar gospodarstva Žarko Karačić (NS Radom za boljitak) koji je realizirao samo trećinu svih planiranih aktivnosti u vrijeme svog mandata. Iz Centara civilnih inicijativa su zaključili kako je djelovanje Vlade obilježeno općom neodgovornošću i nezainteresiranošću za građane ove županije i kontinuiranim međustranačkim nesuglasicama unutar vladajuće koalicije.

Poticaji za poljoprivredu

-Prosječni građanin ŽZH se ne sjeća nijedne značajnije odluke, koja je usmjerena na poboljšanje općeg društvenog stanja i standarda pojedinca u ZH županiji naveli su iz Centara civilnih inicijativa. Prilikom iznošenja izvješća iz Centara civilnih inicijativa su se dotaknuli i poticaja za poljoprivrednu i prehrambenu proizvodnju. -Poticaji za poljoprivredu, koji su u početku bili jedina velika novost u vladanju nove nomenklature, je ostavila za sobom mnoge repove i sumnju u korupciju i povlaštene interesne skupine. Pad Vlade ZH županije dvadesetak dana prije redovitih izbora je vrhunac tragikomične situacije, čime je upravljanje ovom županijom dovedeno do farse - naveli su iz Centara civilnih inicijativa. Novoimenovana Vlada na čelu s premijerom Zdenkom Ćosićem već je prvi dan održala svoju prvu sjednicu, a do kraja ovog tjedna bi trebali imati i drugu koja će biti otvorena za medije i na kojoj će iznijeti prva izvješća koja su prikupili, a koja se odnose na stanje u ministarstvima u Vladi Zapadnohercegovačke županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?