ATP Munchen

Za Čilića 13. finale ipak nije bio sretan, BMW ostaje u Njemačkoj

Marin Čilić (1)
Pixsell
06.05.2012.
u 17:24

Za Marina Čilića 13. finale u karijeri ipak nije bio sretan. U završnom dvoboju na turniru u Münchenu poražen je od domaćeg tenisača Philippa Kohlschreibera sa 6:7 (8), 3:6

Bio je to Čilićev peti poraz u dvobojima s istim tenisačem (uz tri pobjede) i BMW z4 je, na žalost, ostao Nijemcima. Iako je Čilić već imao spremnog rođaka koji bi auto odvezao u Hrvatsku.

Marin će se u Bavarskoj morati zadovoljiti sa 150 ATP bodova (koji će ga malo ipak pogurati na ATP listi) i 37.860 eura. Ključan je čini se bio prvi set u kojemu Čilića nije služio prvi servis (samo 30 posto) i prilično se mučio. Propustio je dvije set-lopte pri vodstvu od 5:4, ali na suparnikov servis.

U tie-breaku je najprije spasio dvije set-lopte (Nijemac je pri vodstvu od 6:4 napravio dvostruku pogrešku) a potom je Čilić pri vodstvu od 7:6 i 8:7 prosuo još dvije set-lopte od kojih je posljednja bila na njegov servis.

Ukupno je Čilić imao čak osam prilika za oduzimanje suparnikova servisa, ali iskoristio je samo jednu. S druge strane Nijemac je bio mnogo racionalniji: imao je dvije prilike za break i obje je iskoristio. I tako je uz auto zaradio još i 250 ATP bodova. 

 Ivo Karlović zaustavljen je već na startu bogatog turnira u Madridu iz kategorije Masters 1000. U prvom je kolu poražen od Rusa Nikolaja Davidenka sa 6:7 (4), 3:6 za sat i 27 minuta igre. Iako je pogodio 15 asova i i imao šest prilika za break (od kojih nije iskoristio niti jednu), Karlo se teško nosio s neugodnim Rusom s kojim je, eto, doživio i šesti poraz uza samo jednu pobjedu.

Niti divu sa Šalate se nije svidjela plava zemlja na kojoj se igra u Madridu, no nije u toj činjenici tražio alibi. Rafael Nadal, naprotiv, nije skrivao ljutnju zbog takvog eksperimenta, i to bez pokusnog roka, na turniru koji ima svoju tradiciju. Roger Federer je pak nakon prvog treninga kazao:

- Drugačije je nego kad se igra na crvenoj zemlji. Ne znam je li to samo vizuelan dojam ili je u pitanju nešto drugo. Ovih dana je bilo oblačno, bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo na toj plavoj podlozi igrati po jakom suncu. Jedno su treninzi a drugo mečevi, zato sačekajmo prvi dvoboj - napomenuo je Federer.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?