Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Z. Jurišić: Andrić i Asić će biti izbačeni već idućeg tjedna

Vrh HSP-a BiH je oštro osudio kaubojski nastup Željka Asića. Ovo mu nije prvi ovakav nastup
02. ožujka 2013. u 10:55 1 komentara 123 prikaza
asic
Foto: VL FOTO

Zbog fizičkog nasrtanja i izvršenja linča na stranačkog kolegu tijekom održavanja sjednice Nadzornog odbora JP Elektroprivrede HZ HB Željko Asić, predsjednik Povjerenstva za informiranje i zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, te dopredsjednik glavnog stana HSP-a BiH bit će uskoro izbačen iz stranke.

Izgubio potporu

Iako je o njegovom izbacivanju bilo govora i tijekom prošle godine, kada je ponajviše tijekom izborne kampanje za općinske izbore zajedno s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom radio protiv HSP-a, u stranci je zadržan prvenstveno zahvaljujući dopredsjedniku stranke Josipu Periću koji je za njega tvrdio da ima dosta mana, ali i da ima i jednu vrlinu više. Kaubojskim nastupom u zgradi EP HZ HB u četvrtak je izgubio podršku i Perićeve struje, te je od predsjednika HSP-a BiH Zvonke Jurišića zatraženo da se Asića ovog puta ozbiljno sankcionira. “Vrh HSP-a BiH osuđuje gnusno i neljudsko ponašanje zastupnika Željka Asića. Sjednica glavnog stana će biti održana u idućem tjednu, te će na istoj biti poduzete stegovne mjere kao i izbacivanje iz stranke članova Željka Asića i Mile Miše Andrića također člana glavnog stana”, kazao je u izjavi za Večernji list predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić. Ističe kako je njegova dužnost i moralna obveza postupiti na ovaj način, budući da navedene osobe osim još nekih članova s kojima će se stranka obračunati u vrlo kratkom periodu, a također su dio ove priče, bacaju ljagu na HSP BiH. Ovim putem Jurišić je dao potporu napadnutom Mariju Bencunu. Zanimljivo je spomenuti kako je ovoga puta došlo i do razdora između Željka Asića i Živka Budimira, budući da je Asić otkazao poslušnost predsjedniku Federacije BiH, te je umjesto osoba koje je Budimir predložio da se zaposle u EP HZ HB na putu od stranke do ovog poduzeća, kako nam je rečeno, na papir stavio svoga zeta i susjedu, što je naišlo na oštre reakcije kod dopredsjednika HSP-a BiH.

Borba za fotelje

Iz ovoga je vidljivo da je baš kao i nakon formiranja Vlade kada je zbog direktorskih fotelja u Elektroprivredi HZ HB došlo do stvaranja više struja u HSP-u te sukoba na relaciji Perić - Jurišić - Budimir i ovoga puta pozadina - zapošljavanje kadrova u ovom poduzeću. Naime, Nadzorni odbor je od Uprave zatražio da se napravi plan zapošljavanja za 2013. po županijama što ‘mostarskoj struji’ na čelu sa Željkom Asićem očito nije odgovaralo.

  • gen.drinjanin:

    Tako je Zvonko ,tako treba uvijek sam ti govorio izbaci Željka a ubaci ga Ivani B ....pa eto ti me posluša oba puta...tako rade perspektivni predsjednici....samo nemoj vrlo navaliti kao Kenedi i pripazi da Mladen ne sazna za Zagreb.