Zaštita organizacije

WikiLeaks objavio 400 GB šifriranih dokumenata na Facebooku

Julian Assange, portal
Foto: Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL
1/4
19.08.2013.
u 09:57

Ako se nešto dogodi organizatoru WikiLeaks Julianu Assangeu ili bivšem NSA operativcu Edwardu Snowdenu dokumenti će se objaviti bez šifri

Kao "vlastito osiguranje" organizacija WikiLeaks predvođena zviždačem Jualianom Assangeom, objavila je čak 400 gigabajta "velike" tajne, šifrirane dokumente na društvenim mrežama Facebook i Twitter. No, dokumenti ipak nisu odmah dostupni javnosti već se mogu pregledati samo uz pomoć određene šifre. Kako je objavljeno, ti dokumenti u datotekama veličine od 3,6 do 49 gigabajta, postat će javnosti potpuno dostupni i otvoreni ukoliko se nešto dogodi Julianu Assangeu ili Edwardu Snowdenu. To je svojevrsno osiguranje ovog dvojca, objavljeno je na službenim stranicama organizacije WikiLeaks, a prenosi International Business News.

Dokumenti su zaštićeni naprednom verzijom Encryption Standarda naziva AES-256, što znači da ih je gotovo nemoguće dešifrirati korištenjem suvremene tehnologije.

>>Assange: Presuda protiv Manninga 'opasan je presedan'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije