Pravomoćna presuda

Vrhovni sud smanjio kaznu Glavašu sa 10 na 8 godina

branimir glavaš
Arhiva VL
30.07.2010.
u 14:13

Kazna je smanjena i ostalim optuženicima kojima se sudilo za slučaj "sejlotep".

Vrhovni sud umanjio je za dvije godine kaznu izrečenu Branimiru Glavašu za slučajeve "sejlotep" i "garaža". Presudom Županijskog suda lanjskog svibnja Glavaš je bio osuđen na deset godina zbog ratnog zločina, što je sada preinačeno u osam godina zatvora.

Kazna je smanjena i ostalim optuženicima kojima se sudilo za slučaj "sejlotep" pa će Gordana Getoš Magdić, koja je po tvrdnji tužitelja sudjelovala u likvidacijama osječkih Srba ratnih '90-ih, u zatvoru biti pet umjesto ranije dosuđenih sedam godina. Ivici Krnjaku kazna je s osam godina smanjena na sedam, a Tihomir Valentić u zatvoru će biti četiri i pol godine, odnosno izaći će šest mjeseci ranije iz zatvora.

Dini Kontiću i Zdravku Dragiću kazna je umanjena za godinu i pol pa su umjesto na pet obojica osuđeni na tri i pol godine zatvora. U obrazloženju presude Vrhovni sud navodi da su djelomično prihvatili žalbe okrivljenih na odluku o kazni. Zbog duljine kazni na presudu Županijskog suda žalilo se i tužiteljstvo, tražeći da se sve osudi na još više zatvora, ali je Vrhovni sud tu žalbu kao neosnovanu u cijelosti odbacio.

Svi osuđeni obvezni su i platiti trošak odvjetnice Radoslava Ratkovića, koji je svjedočio kako je preživio pokušaj ubojstva na Dravi, u iznosu od 80.215 kuna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:36 30.07.2010.

Prije 5 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?