SKANDAL

Vrbovao štićenike pa ih prodavao pedofilima?

zlostavljanje
Arhiva VL
24.06.2011.
u 10:11

Osumnjičenikove kolege su ostale zatečene ovim skandalom, a njihova ravnateljica navodi da je on već dulje vrijeme praćen

Anđelko Đokić (63), socijalni radnik Centra za socijalni rad, te Milivoje Golić i Igor Račić, uhićeni su jučer u akciji pod kodnim nazivom Sparta zbog sumnje da su seksualno iskorištavali i zlostavljali maloljetne dječake, štićenike CSR-a Banja Luka. Naime, socijalnog radnika, koji je zatečen na svome radnom mjestu, terete da je vrbovao dječake iz razrušenih obitelji, a potom ih, sumnja se za novac, predavao dvojici koji su ih seksualno zlostavljali u svojim kućama, gdje su i uhićeni.

- Pretresen je Đokićev ured, kuće i vikendice, a pretreseni su i stambeni objekti Golića i Račića, koji su sve priznali. Izuzeta je dokumentacija, nekoliko CD-ova i USB memorijskih stikova - kažu iz policije.

Borka Vukajlović, ravnateljica Centra za socijalni rad, navodi da su svi djelatnici šokirani uhićenjem socijalnog radnika, ali su u isto vrijeme i ogorčeni zbog same težine djela za koje je njihov kolega osumnjičen.

- To je za svaku osudu! Zapravo osuda je blaga riječ za nekog tko radi u instituciji starateljstva, a tu svoju poziciju na takav način zloupotrebljava. Ipak, istraga još traje i prepustimo da inspektori rade svoj posao - rekla je ravnateljica Vukajlović. Dok je u toj fazi istraga, ona nije mogla otkrivati identitet osumnjičenog. Tek je navela da je riječ o iskusnom radniku CSR-a kojem je još godina dana ostala do odlaska u mirovinu. Prema njenim riječima, djela za koja se socijalni radnik tereti nisu kratkog datuma i osumnjičeni je navodno dulje vrijeme praćen.

- Moje kolege su ovo teško primile i strašno su burno reagirale. Naš osnovni posao je da štitimo žrtve zlostavljanja, a posebno djecu i svi se osjećaju iznevjereno. Nažalost svjedoci smo da se ovakve stvari događaju svuda u svijetu i da ne biraju društveni sloj. Događa se u crkvama, školama, državnim institucijama i apelitram na građane da sve oblike zlostavljanja prijave i da se zajednički udružimo i borimo protiv toga - kaže ogorčena Borka Vukajlović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije