Bogati i bahati

Vratili su se na Trg i komentirali eksploziju s prolaznikom

'27.01.2013., Zagreb - Privodjenje na sud u Selskoj skupine koja je osumnjicena za postavljanje eksplozivne naprave na Trgu bana Jelacica.  Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/6
28.01.2013.
u 20:40

Ubrzo nakon eksplozije vratili su se na mjesto događaja kao da sa samim događajem nemaju veze!

Osumnjičenima za postavljanje eksplozivne naprave na Trgu u Zagrebu Tomislavu Strikomanu, Tomislavu Duvnjaku, Lovru Birinu, Domagoju Šprljanu, Ivanu Tubiću i Ivi Šprljanu (58) određen je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Eksplozija u središtu metropole u srijedu u noći nije i prva koju je vodička ekipa prouzročila. Generalne probe aktivacije eksplozivnih naprava održali su 21. i 23. prošlog mjeseca na plaži Hangar u Vodicama. Plan je bio da treći i posljednji komad vojnoformacijskog visokobrizantnog eksploziva, koji im je dao Domagojev otac Ivo Šprljan, građevinski poduzetnik, aktiviraju na Novu godinu, no realizacija je odgođena zbog skijanja.

Nakon što je snažna detonacija odjeknula središtem Zagreba, otišli su na sendviče u Pingvin, kiosk brze prehrane smješten stotinjak metara dalje. Duvnjak je u Ulicu Pod zidom otišao po crni golf peticu da bi pokupio prijatelje. Kasnije su se vratili na mjesto događaja kao da sa samom eksplozijom nemaju veze! S jednim su prolaznikom tako komentirali događaj!

>>Detaljan iskaz osumnjičenika i kako su bombaši proveli noć kada su aktivirali eksplozivnu napravu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka

>>Rođak Zvonka Bušića među uhićenima za eksploziju na Trgu

>>Karamarko o 'bombašu' iz stranke: Apsolutno će snositi sankcije

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije