Odbačeno izvješće

Vlada traži da Financijska policija ispita poslovanje Lutrije BiH

Vlada
23.08.2012.
u 09:32

Dug koji Lutrija BiH ima prema federalnoj Vladi će se uplaćivati u tjednim iznosima od skoro 100 tisuća maraka

Jučer je u Mostaru održana sjednica federalne Vlade na kojoj se između ostalog razmatralo polugodišnje izvršenje federalnog proračuna. Ukupno ostvareni prihodi, primici i financiranja federalnog proračuna za prvo polugodište 2012. godine iznose 894,7 milijuna KM. Pri tome su porezni prihodi (porez na dobit i prihodi od neizravnih poreza) ostvareni u iznosu od 540,7 milijuna KM, neporezni prihodi (naknade, pristojbe, novčane kazne i ostali neporezni prihodi) bilježe ostvarenje od 197,5 milijuna KM, dok su primici za financiranje proračuna ostvareni u iznosu od 156,5 milijuna KM.

Povećanje prihoda

Ukupno ostvareni prihodi, primici i financiranja, u odnosu na ostvarene u prvom polugodištu 2011. godine, veći su za 280,8 milijuna KM, odnosno u postotcima za 45,7 posto. U odnosu na ostvarenje u istom izvještajnom razdoblju prethodne godine, porezni prihodi ostvareni u prvih šest mjeseci tekuće godine, manji su za sedam milijuna KM, odnosno za 1,3 posto, dok neporezni prihodi u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje bilježe rast od 198,9 posto, ili su u apsolutnom iznosu veći za čak 131,4 milijuna KM, na što je utjecao povrat anuiteta od krajnjih korisnika za otplatu kredita u iznosu od 64,8 milijuna, prijenos sredstava od GSM licence u iznosu od 52,2 milijuna KM i prihod od dividende, uplaćen od BH Telecoma u iznosu od 47,5 milijuna.

Dugovanje Lutrije BiH

Federalna Vlada nije jučer usvojila izvješće o poslovanju s godišnjim obračunom Lutrije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu i zadužila Upravni odbor Lutrije da preispita poslovanje i utvrdi odgovornost menadžmenta. Vlada će ovo izvješće Lutrije uputiti Financijskoj policiji. Razmatrajući ovogodišnji plan poslovanja Lutrije BiH, Vlada je donijela odluku o raspodjeli sredstava ostvarenog prometa Lutrije BiH za 2012. godinu. Prema odluci, iz ovih sredstava, kao akontaciju pripadajućeg prihoda, Lutrija BiH treba uplatiti u proračun FBiH 4,965.120 KM. Ova sredstva će biti uplaćivana tjedno akontativno na depozitni račun proračuna Federacije Bosne i Hercegovina, u iznosu od 93.681,50 KM, Vlada FBiH prihvatila je jučer informaciju o grantu Trust Fonda Europske komisije IPA za projekat kanalizacijskog sustava u Ljubuškom u iznosu od 1,900.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?