Dijaspora i BiH

Vlada Hrvatske imenovala Savjet koji čini 85 Hrvata iz svijeta

setnja
Pixsell
09.06.2013.
u 11:09

Najveći broj predstavnika u Savjetu dolazi iz Hrvatske i BiH, koji će početi pomagati hrvatskim vlastima da kreiraju zajedničku politiku prema Hrvatima širom svijeta

Vlada Republike Hrvatske je donijela odluku o osnivanju i imenovanju članova Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH. Savjet čine najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta, ali i predstavnici najznačajnijih institucija u domovini. Svi će oni pomagati hrvatskoj Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan njenih granica. Članovi Savjeta iz reda pripadnika Hrvata izvan RH su predstavnici udruga, organizacija i institucija Hrvata izvan RH, osobe uvažene u sredini u kojoj žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa s hrvatskom domovinom.

Zajednice Hrvata izvan RH svoje su predstavnike u Savjet predložile iz redova najznačajnijih i najbrojnijih udruga i organizacija. Njihova zastupljenost određena je sukladno brojnosti i značaju Hrvata u dotičnoj državi, aktivnosti i povezanosti zajednice s RH, kao i radu na afirmaciji ugleda i interesa RH, navodi se u odluci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?