Prosvjedi

Vlada FBiH nije ispunila zahtjeve sindikata, 30. svibnja prosvjedi

Prosvjedi
03.05.2013.
u 09:30

Sindikat nikada neće odustati od svoje borbe za prava radnika, bez obzira na sve napade koji dolaze izvana, ali i iz samih članica sindikata BiH

Kako se zaključci iz protokola o međusobnoj suradnji, koji su prije nekoliko mjeseci potpisali premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, sporo ili nikako ne ispunjavaju, a radnička prava i dalje se ugrožavaju, Savez samostalnih sindikata BiH u četvrtak 30. svibnja organizira masovne sindikalne prosvjede u Sarajevu. Iako je, kako doznajemo unutar samog Saveza samostalnih sindikata, koji okuplja oko 25 granskih sindikata, bilo pokušaja da se prosvjedni skup bojkotira ili odgodi, donesena je i odluka o tome da svake godine prosvjedi budu posljednjeg četvrtka u svibnju. “Savez samostalnih sindikata BiH nije i ne može biti talac nekolicine pojedinaca, jer Savez čini 25 granskih sindikata, čiji predstavnici imaju pravo i odlučuju o svim aktivnostima najveće radničke obitelji u BiH. Ako oni procijene i donesu odluku da se organiziraju prosvjedi, čelništvo SSS BiH je u obvezi da istu provede. Nama treba jedinstvo, ne zbog SSS BiH, nego zbog tisuća radnika, naših članova, čiji je životni standard na rubu ili ispod onog koji je potreban za normalan život. Međusobni napadi i optuživanja ljudi unutar sindikalnog pokreta ne znače ništa radniku ili članu njegove obitelji, ne mogu i neće mu donijeti nikakvu promjenu nabolje”, stoji u zaključku Saveza samostalnih sindikata BiH. Osim braniteljskih udruga, koordinacije poljoprivrednih udruga, prosvjedima će se priključiti i brojna udruženja umirovljenika, koji su se zbog najava o mogućnosti kašnjenja isplate mirovina već oglasili kritički prema postupcima Vlade FBiH koja praktički radi u tehničkom mandatu. Iz Saveza samostalnih sindikata BiH poručuju da neće odustati od svoje borbe za prava radnika, bez obzira na sve napade koji dolaze izvana, ali i iz samih članica SSS BiH. “Mi smo tu zbog radnika, a ne zbog pojedinaca”, kažu u savezu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?