TRAGEDIJA

Vitežanin poginuo u Mostaru od udara Ljubušakova vozila

nesreća (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
21.07.2011.
u 10:01

Vozač Mercedesa tvrdi da ga je prije udara u pješaka okrznulo drugo vozilo čiji se vozač potom udaljio

 Crna serija tragičnih prometnih nesreća u Mostaru nastavljena je i jučer ujutro, kada je od zadobivenih ozljeda podlegao 31-godišnji Emir Hodžić iz Preočice kod Viteza. Dok se pješice kretao samim rubom ceste, njega je 12 sati ranije u mjestu Sjenčine, na magistralnom putu Mostar - Sarajevo, s leđa pokosio mercedes S clase, hrvatskih registracijskih oznaka MA-404 AZ, vlasništvo tvrtke Grassor iz Baške Vode, kojim je upravljao Mirjan Brkić (38) iz Ljubuškog, inače vojni invalid.

- Unatoč liječničkim naporima, pješak je izdahnuo uslijed višestrukih prijeloma i unutarnjeg krvarenja- kažu u bolnici. Jučer je i obavljena obdukcija u mrtvačnici Sutina. Nitko ne zna kamo se nesretni Vitežanin kretao u kritičnom trenutku, a prema izjavi koju je Ljubušak dao policiji, udar u pješaka se dogodio kada ga je prilikom pretjecanja okrznulo drugo vozilo čiji je još nepoznati vozač, kao da se ništa nije dogodilo, bez zaustavljanja produžio dalje. I odbjegli vozač je navodno istodobno pretjecao, ne obraćajući pozornost na nadolazeći mercedes, na kojem su i ostala vidna oštećenja. Sudeći po tome, tako je bočni kontakt dva vozila izazvalo odbijanje u stranu, što je, pokazat će se za predstojeći djelić sekunde, i bilo kobno za Vitežanina. Istragu oko ovog slučaja vodi zamjenica glavnog županijskog tužitelja Mirjana Đerić, a očevid je obavljen u prisustvu prometnog inspektora Tome Lučića. Naložena su brojna vještačenja kako bi se utvrdili detalji ove tragedije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije