pomagali bjeguncu?

'Visoki srpski državni dužnosnici skrivali Mladića'

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
22.06.2012.
u 08:02

Ukupno je otkriveno 10 osoba koje će biti osumnjičene za pomaganje i skrivanje haaških optuženika

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije otkrilo je cjelokupnu mrežu pomagača haaških optuženika Ratka Mladića i Stojana Župljanina i došlo do podataka o načinu kretanja ove dvojice ključnih haaških optuženika, doznaje beogradski dnevnik Danas. Izvor ovog dnevnika koji je upoznat s istragom, objašnjava kako je ukupno otkriveno 10 osoba i oni će biti osumnjičeni za pomaganje i skrivanje haaških optuženika, a među osumnjičenima su i dvojica bivših visokih državnih dužnosnika, dok su ostali osumnjičeni uglavnom povezani s obitelji Mladić.

Danas podsjeća kako je glavni haaški tužitelj, Serge Brammertz za nedavnog posjeta Beogradu tražio od Tužiteljstva informacije o istazi o pomagačima haaških optuženika i zamjerio je Beogradu "zbog količine informacija kojima raspolaže Srbija o ljudima koji su pomagali bjeguncima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću u tako dugom skrivanju".

- Do sada smo dobili malo dokaza da su srpske vlasti nešto poduzele po ovom pitanju. Želimo doznati je li im je pomagao netko iz državnih institucija - rekao je tada Brammertz.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?