DRAGAN ČOVIĆ:

Visoki predstavnik mora riješiti pitanje privremenih odluka

inzko
VL FOTO
23.04.2011.
u 08:28

Na Hrvatskom narodnom saboru nije uspostavljena nikakva paralelna institucija, a to znaju i OHR i druge institucije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da na Hrvatskom narodnom saboru u Mostaru nije uspostavljena nikakva paralelna institucija, a da to znaju i OHR i druge institucije.

“Na Saboru je bilo deset stranaka i skoro 500 predstavnika. Visoki predstavnik Valentin Inzko mora prvo razriješiti probleme i dvojbe svojih privremenih odluka koje je donio da bi vlast u BiH postala zakonita, jer su upravo one donesene za jednu stranku i pojedinca”, rekao je Čović. On je naglasio da se “te krize treba osloboditi, a onda će se druge stvari lako rješavati”. “Strahujemo da su namjere SDP-a u BiH centralizirana država. To apsolutno ne možemo prihvatiti. Želimo spriječiti ekstremno loš mogući razvoj situacije u BiH i reći da se sve mora vratiti u okvir Ustava i zakona”, rekao je Čović za Glas Srpske. Govoreći o rezoluciji HNS-a u kojoj se ističe potreba reforme Ustava BiH s ciljem nove administrativno-teritorijalne organizacije, predsjednik ove stranke je rekao da je broj federalnih jedinica, od kojih je jedna s hrvatskom većinom, stvar dogovora svih strana. “To je uglavnom stav koji smo izrazili i u Prudskom sporazumu, kada smo definirali da su to četiri jedinice, od kojih bi jedna bila s hrvatskom većinom. Vjerujemo da je to dobar koncept da bi BiH funkcionirala kao država”, naveo je Čović. Prvi korak na provedbi tačaka iz usvojene rezolucije na Hrvatskom narodnom saboru jest da institucije ustanovljene na Saboru osmisle način rada u sljedećih dvadeset dana. “Do sredine svibnja sve bi trebalo biti gotovo i tada ćemo početi voditi jasnu politiku i pokušati kreirati odnose u BiH s pozicijom da zastupamo interesa Hrvata”, poručio je predsjednik HDZ-a BiH. Hrvatski narodni sabor usvojio je rezoluciju u kojoj se navodi da “detaljna reforma Ustava BiH, koja će osigurati institucionalnu ravnopravnost i novu administrativno-teritorijalnu organizaciju i uključivati federalnu jedinicu s hrvatskom većinom, može zajamčiti ravnopravnost naroda”.

Ključne riječi

Komentara 3

KI
kitikat
11:42 23.04.2011.

sve je vec rijeseno,jedino nojevi to ne vide

TU
Tuce
08:08 24.04.2011.

E,Covicu neces daleko na Dodikovim krilima jos malo pa ces i ti i Dodik u *******,dogovori se sa Dodikom neka ti da Hrvatsku jedinicu u Posavini koju si ti zaboravi a sjetis se njesamo sedam dana pred izbore.

JU
Jurica1050
11:47 24.04.2011.

+ - 24.04.2011. u 08:08h Tuce je napisao/la: E,Covicu neces daleko na Dodikovim krilima jos malo pa ces i ti i Dodik u prdekanu,dogovori se sa Dodikom neka ti da Hrvatsku jedinicu u Posavini koju si ti zaboravi a sjetis se njesamo sedam dana pred izbore. --------------------------------------------------------------------------------- Tuce nadam se da si vec skuzio da je u tim orgijama Covic-Dodik svakako Posavina glavni ulog. Covic zbog te \"vaskolike\" ljubavi prema svom partneru i neusudjuje se Posavinu ni pomenuti. Nju su Covicevi prethodnici davne 92. ustupili cetnicima a to su rado i ozvanicili u Daytonu. Poslije tog niti jednom politicaru iz procetnicki orijentiranog HDZ-a nije ni na pamet palo da to pitanje postavi u mnostvu susreta koje su imali sa cetnickom stranom. Za nas je ta bagra \"oslobadjala\" Drvar i Grahovao. No u konacnici tu smo gdje jesmo samo zahvaljujuci svim tim poltronima koji su toboze brinuli o nekakavim hrvatskim interesima u Bosni a u stvari su bili samo preokupirani ostvarivanju svojih materijalnih ciljeva. Za njih je jedina svetinja imovina koju su pokrali od svog naroda a sam hrvatski puk je u njihovim glavama potpuno nebitna kategorija.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?