Godine potrage

“Vikend-razbojnici” iz Crne Gore ilegalno ulazili u BiH i pljačkali

Pljačka
22.11.2012.
u 10:17

Dvojica Crnogoraca osumnjičena za čak tri drske pljačke banaka u Mostar

Tridesetogodišnji Crnogorac Darko Kadović iz Nikšića i njegov dvadeset godina stariji sugrađanin Ranko Vuletić (50) uhićeni su i stavljeni iza rešetaka Kazneno-popravnog zavoda Mostar zbog čak tri pljačke mostarskih banaka, potvrđeno nam je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Kako doznajemo, županijska tužiteljica Vesna Pranjić zapravo je saslušala trojicu osumnjičenih ‘vikend-razbojnika’ iz Crne Gore, ali je protiv trećeg nije bilo dokaza pa je pušten kući. Naime, njih trojica su uhvaćena prilikom ilegalnog prijelaza granice BiH, a sumnja se da su preko iste livade i ranije, vjerojatno već godinama, neometano izlazili i ulazili u svoju domovinu.

Postoje dokazi

- Postoje dokazi videonadzora, kao i svjedoci. Njima se spočitava da su nemaskirani orobili tri banke, a nije isključeno da su baš oni sudjelovali i o ostalim istovjetnim oružanim pljačkama u Mostaru, a i šire - neslužbeno navode iz policije, ističući da su ovako na tragu otkrića počinitelja drskih pljački banaka. Podsjetimo, CBS banka Sarajevo u Šantićevoj ulici orobljena je još 21. travnja 2005. godine, kada su dvojica razbojnika, od kojih jedan bio djelomično maskiran, ukrali više od 40.000 maraka. Ova pljačka, koja je ostala zabilježena na nadzornim kamerama, trajala je svega dvije minute. U banci su se u trenutku razbojstva nalazile tri službenice. Nakon što su ušli u banku, pljačkaši su prišli pultu i zatražili da im se usitni novčanica. Tada je jedan od pljačkaša izvukao pištolj i počeo vikati da hoće sav novac koji se nalazi u banci. Ustrašene žene su učinile kako im je naređeno.

Nove pustolovine

Godinu kasnije, dogodila se istovjetna pljačka i u obližnjoj UniCredit banci u hotelu Ero, što se za dvije godine opet ponovilo. - Dvojica naoružanih i polumaskiranih napadača prvi put su oteli oko 14.000, a drugi oko 34.000 maraka. Zanimljivo je spomenuti kako je i godinu kasnije ova poslovnica bila na meti pljačkaša, a svim pljačkama nazočila je jedna službenica koja i danas ima posljedice zbog toga - kažu iz policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije