smrtonosne injekcije

Vijetnam ne izvršava smrtne kazne jer im nedostaje droga

injekcija
Arhivska fotografija
29.05.2012.
u 10:02

Vijetnamci su u kroničnom nedostatku supstancije koja se stavlja u smrtonosne injekcije pa više od 400 zatvorenika nije ubijeno

Vijetnam je prekinuo izvršenja smrtne kazne zbog nestašice smrtonosne supstancije koja se ubrizgava u krv osuđenih zatvorenika, piše Reuters. Naime, u posljednjih godinu dana u Vijetnamu nije izvršena smrtna kazna jer im nedostaje droga koja se stavlja u smrtonosne injekcije.

– U proteklih godinu dana nije bilo moguće pogubiti više od 400 zatvorenika. Njihovo je pogubljenje odgođeno jer nam droga još nije dostupna – objasnio je zamjenik ministra policije Dang Van Hieu. O kojoj je točno supstanciji riječ, ne zna se, no navodno se uvozi pa je zbog toga nastao problem.

Inače, Vijetnam je u srpnju prošle godine promijenio način izvršenja smrtne kazne pa se tako osuđenike više ne strijelja nego primaju smrtonosnu injekciju. Od tada, međutim, još nitko nije pogubljen.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije