Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Za Upitnik EK-a formirati konzorcij agencija za prevođenje na nivou BiH

Denis Zvizdić
30.05.2017.
u 16:35

 Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da nitko iz državne vlasti nije rekao da BiH ne raspolaže s kvalitetnim prevoditeljima već naprotiv, ali se na tender za prevođenje Upitnika Europske komisije ne može prijaviti s listom iz Udruženja prevoditelja nego to mora biti pravni subjekt s 86 prevoditelja.

Zvizdić je, nakon današnje sjednice Vijeća ministara, pozvao na formiranje konzorcija agencija za prevođenje na nivou BiH koji bi se prijavio na idući tender, ako do njega dođe, i da na taj način zatvorimo to pitanje.

Dodao je da je Vijeće ministara BiH predložilo Europskoj komisiji da odgovori na Upitnik budu dostavljeni na jednom od službenih jezika EU, a koji je u upotrebi i u BiH, čime bi bilo izbjegnuto dugo i skupo prevođenje dokumenta s oko 20.000 stranica.

Zvizdić je rekao da je Vijeće ministara danas usvojilo Strategiju prihvatanja pravne stečevine EU u oblasti zaštite okoliša za BiH, a što bi trebalo rezultirati daljnjim pristupom sredstvima iz IPA fondova.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović naveo je da je raspravljano o graničnom prijelazu i mostu između BiH i Srbije u Bratuncu kad je riječ o financijskim modalitetima i vlasništvu.

Pojasnio je da bi most trebao biti upisan kao vlasništvo Srbije, budući da ona financira izgradnju, a granični prijelaz u vlasništvo BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?