Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Vijeće ministara opredijeljeno za europski put BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara
21.11.2016.
u 18:18

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je danas da iako je europski put BiH težak i zahtjevan proces koji je pun iskušenja i teških reformi, Vijeće ministara BiH radit će na realizaciji svih zadataka i obaveza na tom putu jer taj proces nema alternativu i predstavlja najvažniji vanjskopolitički cilj države.

Zvizdić je tijekom susreta s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom istaknuo da je BiH napravila vidljiv napredak u provođenju reformi, naglašavajući da je spremna za preuzimanje upitnika Europske unije koji će početkom prosinca biti uručen BiH.

Lajčak je pohvalio i ohrabrio napore Vijeća ministara BiH za nastavak pozitivnih procesa, izražavajući zadovoljstvo što će upitnik biti uručen tijekom predsjedavanja Slovačke Europskom unijom, budući da predsjedavanje okončava krajem godine, uz želju da BiH što prije dobije status kandidata i započne pregovore o pristupanju EU.

Tijekom razgovora o aktualnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i o realizaciji zadataka na putu BiH ka integraciji u EU i NATO savez, ocjenjeno je da je i u idućem razdoblju neophodno unapređivati procese pomirenja i jačati regionalnu suradnju, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije