susret u Skopju

Zvizdić upoznao predsjednika Skupštine Makedonije s aktualnom situacijom u BiH

12.03.2018.
u 13:56

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić susreo se danas u Skopju s predsjednikom Skupštine Republike Makedonije Talatom Xhaferijem, prioćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Razgovarano je o bilateralnoj suradnji i unapređenju političkih odnosa. Utvrđeno je da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i prijatelјski, bez otvorenih pitanja. Istaknuto je da su obje države zainteresirane za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i posebno ekonomske suradnje.

Zvizdić je upoznao predsjednika Skupštine Makedonije Xhaferija s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je provođenje reformi i ubrzanje europskog puta kao prioritete u radu Vijeća ministara BiH.

Rekao je da je BiH predajom odgovora na Upitnik Europske komisije pokazala da ima volju, znanje i kredibilitet da stekne kandidatski status.

Naglasio je da je važno potaknuti intenziviranje suradnje BiH i Makedonije u integracijskim procesima i približavanju EU putem procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP) i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC).

Sastanku je nazočila veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije