susreti

Zvizdić u Washingtonu s visokim zvaničnicima američke vlade: BiH ima veliku podršku SAD-a

17.02.2023.
u 20:42

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić sastao se u Washingtonu s glavnim zamjenikom pomoćnika državnog tajnika u Birou za europske i euroazijske poslove u State Departmentu Dereckom Hoganom i s direktorom Ureda za Južnu i Središnju Europu pri State Departmentu Martinom McDowellom.

Kako je priopćeno iz PSBiH, razgovarali su o aktualnoj političkoj, ekonomskoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Zvizdić je rekao kako je u tijeku finaliziranje formiranja vlasti nakon listopadskih izbora i izrazio nadu da će nova vlast dati zamah reformama i realizaciji ključnih ciljeva. Istaknuo je da euroatlantske integracije ostaju glavni vanjskopolitički prioritet i očekuje da će novoformirana vlast ispuniti očekivanja i da će biti progresivnija od prethodne.

Dereck Hogan i Martin McDowell su istaknuli da BiH ima veliku podršku SAD i da će nastaviti pružati potporu kako bi se osigurali mir i stabilnost zemlje. Istaknuli su podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH od strane SAD-a i naglasili da SAD žele vidjeti BiH kao funkcionalnu i prosperitetnu zemlju.

Razgovarali su i o aktivnijoj borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i zaključili da je neophodno da se počne raditi na ekonomskim pitanjima i poboljšanju života građana, kako bi se poboljšao standard građana i spriječio odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije