Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Sredstva od povećanja trošarina moraju biti usmjerena na izgradnju cesta

Denis Zvizdić
03.10.2017.
u 13:55

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pozvao je danas članove Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a posebno predstavnike entiteta, da postignu suglasnost o tekstu Zakona o trošarinama koji će sadržavati potreban nivo transparentnosti i jasno definiranu namjenu sredstava.

Kako je naveo u priopćenju, iz dosadašnjih relevantnih javnih istupa nosilaca zakonodavne i izvršne vlasti, kao i brojnih predstavnika privredne i akademske zajednice, evidentno je da sredstva koja će biti prikupljena od povećanja trošarina na gorivo moraju biti isključivo namijenjena i usmjerena na izgradnju autocesta i cesta u BiH.

- Jedino tako definirana namjena sredstava, stvara potrebnu pretpostavku i otvara realne mogućnosti za usvajanje zakona. Trošarine su pokrenute zbog izgradnje autocesta i cesta, s namjerom pokretanja novog investicijskog ciklusa, povećanja ukupne konkurentnost i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta - podsjetio je Zvizdić.

Stoga, dodao je, svi istinski zagovornici novih investicija u sektoru cestogradnje, očekuju da Zakon o trošarinama bude odraz takvih razvojnih ideja i planova, priopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH, nakon najave nastavka sjednice Upravnog odbora UIO-a na kojoj se očekuje usvajanje prijedloga Zakona o trošarinama, a koji će biti upućen Vijeću ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?