Predsjedatelj Vijeća ministara

Zvizdić pozdravio Odluku Ustavnog suda BiH

Denis Zvizdić
17.08.2017.
u 10:19

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pozdravio je Odluku Ustavnog suda BiH kojom je kao neosnovana odbijena žalba entiteta Republika Srpska u vezi s vojnim objektom "Veliki Žep" kod Han Pijeska.

On navodi da, imajući u vidu da su odluke sudova konačne i obvezujuće, bezuvjetna provedba predmetne Odluke, bez obzira na pravno neutemeljene i politikanske reakcije koje dominantno dolaze od dužnosnika iz RS-a, će predstavljati važan korak ka kredibilnoj realizaciji uvjeta iz Talina i konačnoj aktivaciji MAP-a za članstvo BiH u NATO paktu, kao sinonimu suvremenih  standarda, političke stabilnosti i ekonomskog prosperiteta, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH. 

- Istovremeno će dosadašnje, kao i buduće reakcije na Odluku Ustavnog suda, a posebno spremnost na njenu punu provedbu, predstavljati istinsku razdjelnicu između onih političkih i društvenih koncepcija koje se zalažu za vladavinu prava i osiguranje dugoročne stabilnosti i ekonomskog razvoja, i onih politika i pojedinaca koji su samo deklarativno za euroatlantske  integracije i ideju da BiH bude član obitelji najrazvijenijih zemalja svijeta - kaže se na kraju priopćenja. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije