predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić: Odgovaranje na Upitnik EK uspješno završeno unatoč blokadama

Fena
27.02.2018.
u 17:06

Priprema i usuglašavanje Odgovora na Upitnik Europske komisije predstavljali su najkompleksniju fazu u dosadašnjem procesu ispunjavanja obaveza iz europske agende za Bosnu i Hercegovini i taj posao, unatoč različitim blokadama i opstrukcijama, uspješno je završen, naglasio je u izjavi za Fenu predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

- Trebamo biti sretni sam jer su opredijeljenost i zalaganje prepoznali i najviši dužnosnici Europske unije od kojih smo dobili samo dobre i pozitivne poruke. Zapadni Balkan je ponovo u fokusu zanimanja EU, a na nama je da se fokusiramo na konkretne zadaće i iskoristimo pruženu šansu da bi BiH što prije dobila kandidatski status i sustigla, a ako bude dovoljno političke volje, i prestigla susjede na putu europskih integracija - podvukao je Zvizdić.

Mišljenja je da je čin predaje Odgovora na Upitnik Europske komisije zapravo najbolji odgovor onima koji su proteklih mjeseci uporno ponavljali da u BiH nema napretka i da je optimizam bio bez pokrića.

- Sutrašnji dan će pokazati sve ono sto su u proteklom razdoblju, u skladu sa svojim ustavnim i administrativnim nadležnostima, uradili Vijeće ministara BiH, Direkcija za europske integracije, entiteti i kantoni - zaključio je predsjedatelj Zvizdić u izjavi za Fenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije