Sastanak s Wigemarkom

Zvizdić: Očekujemo polovinom veljače prvu analizu odgovora na Upitnik

Lars Gunnar Wigemark
19.01.2017.
u 16:21

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sa zamjenicima, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom financija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom, razgovarao je danas s izaslanstvom Europske unije u BiH koju je predvodio šef delegacije Lars Gunnar Wigemark o realizaciji obveza koje institucije BiH provode u okviru ispunjavanja uvjeta za članstvo u Europskoj uniji.

Zvizdić i zamjenici Šarović i Bevanda su upoznali veleposlanika Wigemarka sa stupnjem aktivnosti u realizaciji odgovora iz Upitnika Europske komisije. Rekli su da Vijeće ministara BiH ovaj proces
smatra jednim od najvažnijih i da je to naredni iskorak na putu europskih integracija.

“Sve institucije koje su dobile pitanja su već počele pripremu odgovora na pitanja i očekujemo da ćemo polovinom veljače imati i prvu analizu odgovora i stupnja realizacije odgovora na Upitnik”, rekao je tijekom sastanka Zvizdić.

Druga tema o kojoj su razgovarali je realizacija aktivnosti koje će omogućiti Bosni i Hercegovini da postane dio regionalnih investicijskih ekonomskih projekata koji podrazumijevaju usvajanje nekoliko važnih strategija što bi omogućilo Bosni i Hercegovini pristup bitnim fondovima kao što su IPARD čija sredstva su namijenjena poljoprivredi.

Sastanku je nazočio direktor Direkcije za europske integracije BiH Edin Dilberović, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije