Predsjedatelj Vijeća ministara

Zvizdić: Na Summit premijera 16+1 idemo s ozbiljnim programima

Denis Zvizdić
06.07.2018.
u 10:51

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predvodi izaslanstvo Vijeća ministara BiH koja će sudjelovati na 7. Summitu 16 premijera zemalja središnje i istočne Europe s premijerom NR Kine (16+1), koji se održava 7. srpnja u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

- Kada govorimo o Sumitu 16+1, jednoj vrlo značajnoj platformi koja okuplja 16 zemalja srednje i jugoistočne Europe na čelu s Kinom, nastavit ćemo razgovarati o onim aktivnostima u kojima je BiH, možda, od svih zemalja postigla najveći uspjeh. Riječ je o važnim projektima iz oblasti infrastrukture, posebno energetske infrastrukture, oblastima koje su vezane za gospodarski razvoj BiH kao što su poljoprivreda i turizam, te jedan novi vid suradnje koji će biti proširen na društvene djelatnosti - izjavio je Zvizdić za Radio BiH.

Dakle, dodao je on, nastavit će se raditi na razvoju turističkih odnosa između Kine i BiH.

- Ove godine očekujemo gotovo 50 tisuća turista iz Kine. Mislim da će brzo biti uspostavljena direktna zračna linija koja će povezati Kinu sa Srbijom, srednjom Europom i sa Sarajevom – naveo je Zvizdić.    

Po njegovim riječima, nastavit će se raditi na proširenju kapaciteta i stvaranju pretpostavki za izvoz poljoprivrednih proizvoda, a kandidirat će i formiranje jednoga centra za mlade i za razvoj novih informacijskih tehnologija ispred Platforme 16+1, koji bi trebao biti u Sarajevu.

- Kao kruna svega jeste naredni korak ili naredna faza do početka izgradnje Termo bloka 7 u Tuzli i uopće energetske infrastrukture. Dakle, što se tiče 16+1 idemo s vrlo ozbiljnim programima. I do sada je BiH napravila vrlo progresivne, vrlo vidljive i možda najbolje rezultate unutar ovih 16 zemalja – ocijenio je Zvizdić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?