drugi dan konferencije

Zvizdić na Minhenskoh sigurnosnoj konferenciji

Denis Zvizdić
18.02.2017.
u 11:12

Drugi dan Minhenske sigurnosne konferencije, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nazočio je panelu "Transatlantski odnosi i međunarodni poredak".

Sudionicima konferencije su se obratili kancelarka SR Njemačke Angela Merkel i potpredsjednik SAD Michael Richard Pence, a očekuje se obraćanje generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonia Guterresa, generalnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i visoke predstavnice Europske unije Federice Mogherini.

Zajednička poruka visokih dužnosnika SR Njemačke i SAD je da je za održavanje mira i sigurnosti u svijetu neophodno jačati multilateralne institucije, širiti toleranciju, jačati dobrosusjedske odnose i poštovati ljudska prava.

Zvizdić će danas, na marginama Minhenske sigurnosne konferencije, održati sastanak s visokom predstavnicom Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije