O kandidaturi

Zvizdić: Ispunit ću želju Bakiru Izetbegoviću

Denis Zvizdić
18.07.2021.
u 17:00

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, koji je nedavno službeno istupio iz Stranke demokratske akcije (SDA), dao je intervju za BHRT.

Govorio je i o izjavi Bakira Izetbegovića koji je rekao da ga očekuje na nekoj drugoj strani kao protukandidata, a dugo ga se spominje i kao kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

- Hvala svima koji misle da imam kapacitete, znanja i vještine da mogu obavljati tu izuzetno značajnu funkciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Još je rano govoriti o nekim konačnim odlukama koje ću donijeti, ali već sam i ranije rekao da ne isključujem takvu mogućnost kandidature. Ona nije moj imperativ, ona nije razlog zbog čega sam napustio Stranku demokratske akcije. Stranku demokratske akcije sam napustio zbog neslaganja s aktualnom situacijom, stanjem u SDA, promjenama koje, po meni, nisu suštinske nego deklarativne, koje sigurno ne vode napretku i razvoju Stranke demokratske akcije. Dakle, više nisam htio biti suučesnik u takvim procesima, a istovremeno nisam se i dalje mogao praviti da ne vidim te negativne procese, koji značajno utječu na strukturu i kapacitet SDA. U kojem pravcu će dalje ići moj politički angažman, rekao sam da ću ostati u politici, to ćemo vidjeti. Vjerovatno će takve odluke i od strane mene biti okončane u narednih nekoliko mjeseci, ali evo, ima i onih koji me žele vidjeti eventualno kao nekog suparnika na političkoj sceni u smislu kandidature za člana Predsjedništva kao što je to rekao gospodin Izetbegović, pa onda ne vidim razloga da mu i ne ispunimo takvu želju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?